Generellt om användarhantering

Innehåll

Normalt hanteras alla användare och information om dem via skolans/kommunens elevregister. Ibland så läggs nya användare till via Excel. Men vissa aspekter av en användare kan fortfarande behöva hanteras i Vklass:

Vanliga frågor

Kan jag lägga till vårdnadshavare till en myndig elev?

Ja, du kan lägga till vårdnadshavare manuellt i Vklass via Skoladmin > Användare. Sök upp eleven och välj Lägg till vårdnadshavare under fliken Vårdnadshavare.

Hur ser jag när en vårdnadshavare senast var inloggad?

Administratörer gör det enklast genom sök via Skoladmin > Användare. Mentor ser det på elevens resultatsida, klicka på knappen ”Vårdnadshavare”.

Updated on 5 mars, 2018