1. Home
  2. Kommunikation / information
  3. Skicka e-post och SMS (via klass/kurs/ämne)

Skicka e-post och SMS (via klass/kurs/ämne)

Från din klass och dina kurser/ämnesgrupper kan du skicka e-post och SMS. Dessa funktioner hittar du via fliken Kommunikation. SMS och e-post kan skickas till eleverna och vårdnadshavarna i respektive kurs/grupp eller klass. Du kan välja att skicka till alla i gruppen eller endast till enstaka deltagare. Notera att det inte går att ångra efter du tryckt på skicka så kontrollera dina val av mottagare noggrant.

Är du administratör kan du också skicka e-post/SMS till alla på skolan.

Vi rekommenderar att använda funktionen e-post/SMS till vårdnadshavare vid akut eller snabb information. Annars rekommenderar vi att man istället lägger ut nyheter eller kalenderhändelser när man vill skicka information till vårdnadshavare. Läs mer här.

Det mobilnummer du som lärare har inlagt i din profil kommer vara det nummer som står som avsändare på SMSen.

Historik

När du skickar e-post så går detta iväg direkt till de mottagare du valt. Ditt meddelande lagras inte i Vklass så du kan inte se historik över skickade e-postmeddelanden i Vklass. Det är dock möjligt att kryssa i att det ska skickas en kopia på ditt e-postmeddelande till din egen e-postadress, så att du kan se historik över skickade meddelanden i din egen e-postlåda.

Skickade SMS kan du se historik över under ”Mitt konto”.

Vanliga frågor

Har du problem att ta emot e-post kan du läsa mer här.

Till e-postmeddelanden går det att bifoga en eller flera filer. För att bifoga flera filer, tryck på knappen vid ”Bifoga fil” och markera flera filer. På Windows/Mac brukar detta göras genom att hålla in Control/Cmd eller Skift och klicka på filerna du vill bifoga.