Synkronisera matsedel

Med hjälp av detta kan skolan synkronisera matsedeln direkt från en extern tjänst och behöver då inte själva skriva in matsedeln i Vklass.

Gör såhär om din skola använder Mashie

1. Fråga efter ert distributorID från Mashie genom att kontakta deras support.
  2. Aktivera OpenMeal i Mashie.
  3. I Vklass under Skoladmin > Skolan > Skolkonfiguration, bläddra ner till rubriken ”Inställningar för matsedeln”.
  4. Välj Mashie
  5. Skriv in distributorID
  6. Glöm inte att klicka på Spara längst ner på sidan.

Om flera matsedlar publiceras i Mashie via OpenMeal finns möjlighet att ge dem olika beskrivningar i Mashie samt filtrera på detta. Fyll i eventuell beskrivning för aktuell skola i fältet för detta i Vklass.

Ett vanligt fel om det inte kommer in någon matsedel i Vklass är att man missat inställningar i Mashie. Både rutorna ”Godkänd/Aktiv” och ”Open Meal” måste vara ikryssade på matsedeln i Mashie. Se bild nedan.

Gör såhär om din skola använder dinskolmat.se

1. Gå till http://meny.dinskolmat.se/ och leta upp din skola.
  2. Kopiera webbadressen till din skolas meny. Den ser ut ungefär såhär: http://meny.dinskolmat.se/xyz-skolan/
  3. I Vklass under Skoladmin > Skolan > Skolkonfiguration, bläddra ner till rubriken ”Inställningar för matsedeln”.
  4. Välj Skolmaten.se
  5. Skriv in webbadressen du kopierat i steg 2.
  6. Glöm inte att klicka på Spara längst ner på sidan.