1. Home
  2. Vklass praktik
  3. Visa info om praktikperiod (elev & handledare)

Visa info om praktikperiod (elev & handledare)

Artikeln avser Vklass praktik.

Klicka på Praktikperioder i vänstermenyn. Om du bara har en aktuell period så kommer du direkt in på informationssidan för den perioden.

Om du har flera pågående perioder (t.ex. som handledare flera samtidiga elever, eller som elev, en pågående och en kommande period) får du först klicka på den blå raden till perioden du önskar öppna och sedan på knappen ”Visa praktikperiod”.

Väl inne i praktikperioden ser du först kontaktuppgifter till lärare, elev och handledare. Längst ner på sidan hittar du även adressen till företaget samt en överskådlig karta. Klicka på kartan för att öppna den i ditt kartprogram.

Uppgifter och mål

Under rubriken ”Mål” ser du en kort text som läraren skrivit, med information kring vad som gäller för aktuell period. Därefter ser du om läraren dessutom lagt in en eller flera uppgifter som skall genomföras under perioden.

Intill varje uppgift kan du se hur många dokumentationsinlägg som finns kopplat till uppgiften samt din självskattning. Självskattningen är ett sammanvägt värde av alla dina självskattningar på varje enskilt inlägg du kopplat till respektive uppgift. Du kopplar uppgifter till inlägg när du gör dem. Klicka på ordet ”Inlägg” intill uppgiften för att se precis vilka inlägg som kopplats till respektive uppgift.

Denna vy över uppgifter blir ett utmärkt underlag för diskussion vid trepartssamtalet.

Arbetsschema

Läs mer här om hur du skapar och tittar på ditt arbetsschema.

Updated on 16 oktober, 2019