1. Home
  2. Vklass praktik
  3. Skapa arbetsschema i Vklass praktik (elev & lärare)

Skapa arbetsschema i Vklass praktik (elev & lärare)

Artikeln avser Vklass praktik.

För att skapa ett arbetsschema, gå in på den praktikperiod du vill skapa arbetstider för. Som elev kommer du automatiskt in på den period som just nu är aktuell. Som lärare behöver du först välja vilken elevs period du vill arbeta med.

Skapa arbetspass

Klicka fram menyn via den blå runda knappen längst ner på sidan. Välj ”Skapa nytt arbetspass”.

Ett arbetspass är arbetstider för en viss dag. Arbetspassen kan upprepas för att underlätta när man lägger in dem. Så har man exempelvis olika arbetstider på måndagar, tisdagar och onsdagar så lägger man till tre arbetspass som vardera upprepas varje vecka, veckovis.

Välj först datum när arbetspasset börjar gälla. Välj sedan vilken tid du/eleven ska vara på arbetsplatsen. Välj hur länge du/eleven ska vara där. Om samma arbetstider återkommer kan de upprepas i en serie, antingen varje vardag hela veckan (må-fre) eller en gång i veckan (samma veckodag som det datum du valt).

Visa/redigera arbetsschema

När du tittar på en praktikperiod, klicka på knappen ”Arbetsschema”. Detta ger en kalendervy där du ser alla inlagda arbetspass. Du kan även nå arbetsschemat genom att klicka på kalender/schema direkt i menyn.

Via den runda knappen längst ner på sidan kan du välja att skapa nya arbetspass (se rubrik ovan).

Klicka på ett arbetspass för att redigera det. Du kan ändra starttid och längd på passet. Din ändring kan du sedan välja om den endast ska gälla den specifika dagen eller om den ska gälla för alla framtida arbetspass i samma serie.

Updated on 1 juli, 2020

Was this article helpful?

Related Articles