1. Home
  2. Administratör
  3. Anpassa menyer i Vklass

Anpassa menyer i Vklass

Detta kan göras under Skoladmin > Gränssnitt. Där finns fyra flikar:

Menyn i Vklass

Dölj/visa menyalternativ i vänstermenyn i Vklass. Klicka på Dölj resp. Visa intill menyvalen.

Du kan lägga till menyalternativ i vänstermenyn. Klicka på ”Lägg till menyobjekt”. Nya menyalternativ kan antingen öppnas i samma fönster eller i ett nytt om så önskas. Vill ni ha en egen ikon på menyalternativet, finns ett gäng att välja på när du lägger till det. Vklass rekommendation är att vara försiktig med att lägga till nya menyalternativ i vänstermenyn så att det inte blir oöverskådligt och svårt att hitta i menyn.

Ordningen på menyobjekten kan inte ändras av skolan lokalt. Om det är av särskild vikt att ett eget tillagt menyobjekt flyttas längre upp eller ner i ordningen så kan du kontakta Vklass support för vidare hjälp.

Alla förändringar som görs i vänstermenyn tar några timmar innan de slår igenom för alla användare. Det betyder att du inte kommer se ändringen direkt efter du gjort den.

Menyn i skolrapport

Dölj/visa menyalternativ i vänstermenyn i Vklass för vårdnadshavare. Klicka på Dölj resp. Visa intill menyvalen.

Vill ni lägga till egna menyalternativ på skolan för vårdnadshavare behöver ni kontakta supporten.

Mallar

Uppdatera mallar för utskick av användaruppgifter. Se Hantera nya konton.

Snabblänkar

Snabblänkar är enkla länkar du kan lägga till och ta bort för skolan. Dessa visas i högermenyn användare når via kugghjulet på höger sida (verktygslådan). Det kan t.ex. vara vanligt använda pedagogiska verktyg på skolan eller olika verksamhetssystem som man vill personal & elever ska ha enkel tillgång till. Skolor kan även använda den mer utvecklade funktionen Lärresurser som aktiveras under Skoladmin > Skolan > Applikationer.

Vanliga frågor

Jag vill lägga in genvägar till funktioner jag ofta använder. Hur gör jag?

Lägg till Snabblänkar! Hittas till höger i Vklass i verktygslådan. Där kan du lägga till egna länkar till sidor i Vklass men även sidor på webben. Tips är att gå till sidan du vill ha en länk till, skapa ny snabblänk och välja Aktuell sida.

Jag uppdaterar snabblänkar på skolan men de ändras inte!

Snabblänkarna, precis som en hel del annat, lagras tillfälligt i din webbäsarhistorik (de ”cachas”). Det gör att dina ändringar kanske inte slår igenom på en gång.