1. Home
  2. Närvarohantering
  3. Sjukanmälan och ledighetsansökan för elever

Sjukanmälan och ledighetsansökan för elever

Dessa funktioner gäller normalt endast myndiga elever. Kontakta din lärare eller expeditionen på skolan för mer information.

Sjukanmälan (frånvaroanmälan)

Elever sjukanmäler sig via sin inloggning till Vklass eller via telefonsvararen (läs mer). Telefonnummer är 010-888 70 50.

Klicka på Min klass och sedan knappen ”Anmäl frånvaro”. Välj där tidsperiod som anmälan gäller för och spara.

Observera att skolan kan ha inställningar som begränsar vilka tider du får anmäla frånvaro mellan.

Ledighetsansökan

Vill du söka ledighet gör du det genom att klicka på Min klass > Verktyg > Ledighetsansökan. Tryck på ”Ny ansökan” och fyll i din ledighetsansökan. Elever kan endast söka ledigt via denna funktion i webbinloggningen. De kan inte söka ledigt via appen, där kan endast frånvaro-/sjukanmälan göras.

Observera att skolan kan ha inställningar som gör att funktionen inte finns för dig. Kontakta skolan för mer info.