Meddelanden

Innehåll

Meddelandefunktionen kan både elever och personal använda för direkt kommunikation. Vi rekommendera att lärare skickar meddelanden till elever vid snabb kommunikation. Ett skickat meddelande ”plingar till” i appen tack var pushteknik. Därför passar meddelandefunktionen för snabb information (inställda lektioner, byte av sal, ändringar med kort varsel)

Filmen visar hur man kan arbeta med Meddelanden i Vklass för att kommunicera med elever och kollegor.

Vanliga frågor

Hur ser jag mina skickade meddelanden?

Klicka på Meddelanden och sedan den gröna rutan som det står Mapp: Osorterade och olästa. Där kan du välja mappen Skickat.

Kan jag skapa egna mappar för mina meddelanden?

Ja. Klicka på Meddelanden och sedan den gröna rutan som det står Mapp: Osorterade och olästa. Högerklicka sedan på ”Personliga mappar” och välj Ny mapp. Du kan sedan markera meddelanden och flytta dem till dina mappar.

Updated on 5 mars, 2018